28.05.2012

5 parfumuri care au facut istorie

EAU DE COLOGNE IMPERIALE by Guerlain
Lansat in 1853
Arome: portocala, lamaie, pergamota, rozmarin, neroli

      Pierre-Francois Guerlain este parintele parfumului modern. Eau de Cologne Imperiale nu a fost primul lui produs, dar a fost clar favoritul. Facut special pentru Imparateasa Eugenie, sotia lui Napoleon al-III-lea, a devenit parfumul aristocratiei franceze, iar Guerlain a devenit “parfumarul oficial al Maiestatii Sale” castigand o avere.
EMERAUDE by Coty
Lansat in 1921
Arome: ambra, iasomie, portocala, condimente si lemn de santal

      Corsicanul Francois Coty a democratizat industria parfumurilor, vanzand sticulte micute si ieftine de parfum in magazinele din Paris, pastrand totusi o forma deosebita a sticlutelor, aducand astfel pe piata Emeraude. Parfumul a devenit un symbol al companiei Coty si a supravietuit pana in prezent cu succes.
CHANEL NO.5 by Chanel
Lansat in 1921
Arome: aldehida florala cu neroli si ylang-ylang, note de iasomie si trandafir de mai, o baza de lemn de santal, radacina de vetiver si bourbon de vanilie

      Prin sticla taiata in forma de diamant, eticheta alb-negru si denumirea fara sens luata de la numarul norocos al lui Coco Chanel, parfumul a devenit cel mai cunoscut intr-un timp foarte scurt si a fost primul parfum modern din istorie.
L’INTERDIT by Givenchy
Lansat in 1957 Arome: aldehida florala cu pergamota si fructe, nuante de trandafir, iasomie si iris, o baze de ambra si radacina de vetiver

      Hubert de Givenchy a creat un parfum pentru favorite sa, Audrey Hepburn, exact in anul in care aceasta sarea pe o Vespa alaturi de Gregory Peck in Vacanta la Roma. Actritei i-a placut atat de mult, incat i-a interzis sa-l lanseze timp de patru ani, de aici provenind si numele parfumului.
OPIUM by YSL
Lansat in 1977 Arome: ambra florala cu mandarina, pruna, cuisoare, coriandru, garoafa, crin, trandafir, smirna, oppoponax, lemn de cedru si santal.

      Lansarea parfumului lui Yves Saint Laurent a avut loc intr-o spelunca chineza in New York care a fost transformata intr-o pagoda. Opium, prin numele sau scandalos, sticla neobisnuita si o concentratie de 26% ce-i ofera potenta maxima a marcat revenirea parfumurilor orientale, urmat apoi de parfumuri ca Obsession de la Calvin Klein sau Poison de la Dior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu